Inspiratie

Energetische heling
Toen ik net in mijn opleiding tot cranio sacraal therapeut zat, realiseerde ik me al snel dat hier niet alleen met het lichaam, maar ook met energie en de ziel wordt gewerkt.

Daarom heb ik verschillende cursussen en ook de helingopleiding bij het CICO in Utrecht gevolgd. Ik had behoefte om meer begrip en inzicht in ons energetische lichaam te krijgen.

Naast de meridianen zijn er chakra’s en energiestromen die ons welzijn beïnvloeden en die ook weer doorwerken in ons lichaam. Als wij bijvoorbeeld veel angst ervaren, voelen wij dat energetisch in ons derde chakra en kan het gebeuren dat er maagklachten of adembeklemmingen ontstaan. De energie kan hier niet vrij stromen.

Elke ziekte is eerst in het energetisch lichaam zichtbaar en dan pas manifesteert zich de ziekte in het fysieke lichaam. Cranio sacraal therapie is onlosmakelijk verbonden met energetisch helen. Lichaam en energie worden als één geheel gezien en behandeld.

Meditatie
Meditatie is voor mij het me verbinden met stilte en het NU. Er is aandacht en bewustzijn, lichaamsverbondenheid en aanwezigheid. Een bijzonder prettige en aangename staat van zijn. Geen haast, geen moeten, er is verbondenheid met de ziel. Ik kom thuis bij mezelf. Een meditatieve staat is daarmee voor mij het startpunt voor de behandelingen die ik geef.

In een cranio sacraal sessie komt de cliënt bijna altijd in een staat van meditatie terecht. De aandacht gaat uit het hoofd en de gedachten en gaat naar het lijf en naar de adem. Hierdoor komt de cliënt meer en meer in het NU en ervaart zichzelf en zijn omgeving als één.

Om mezelf te scholen op de weg van meditatie en menswording en de steun van de gemeenschap van gelijkgezinden hierin te ervaren, ben ik sinds enkele jaren verbonden aan het boeddhistische Shambhala Centrum in Leiden.

Sjamanisme
In mijn opleiding bij Daan van Kampenhout heb ik weer geleerd te bidden op een manier die voor mij prettig voelt. Ik kan zo hulpbronnen aanspreken en me verbinden met de wereld om me heen. Met hulp van trommel, ratel en stem ben ik verbonden met de puls van aarde en kosmos. Alle wijsheid staat hierin tot mijn beschikking. Een oneindige ruimte en kracht ligt in de verbinding met het gebed.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: